Visualització de contingut web

Declaracions Institucionals

Ací pot consultar les últimes declaracions institucionals del Consell. També pot utilitzar el cercador de declaracions institucionals fetes pel Consell des del 2006 introduint una paraula clau del títol o tema d'interés.

« Ves enrere

Declaració institucional per la defensa dels drets de les persones davant la situació de crisi humanitària com a conseqüència dels conflictes armats.

Declaració institucional per la defensa dels drets de les persones davant la situació de crisi humanitària com a conseqüència dels conflictes armats.

Órgan: Consell

Data: 18/10/2019
Localitat: ALACANT

Temes: Drets humans; cooperació al desenvolupament; conflictes armats ;


Text:

 

Declaració institucional per la defensa dels drets de les persones davant la situació de crisi humanitària com a conseqüència dels conflictes armats.

En el IV Pla Director de la Cooperació Valenciana l'objectiu general inclou la defensa dels drets fonamentals de les persones impulsant el foment de la pau i el ple gaudi dels drets de les dones i els homes a tot arreu.

 

La situació de conflicte en les diferents zones del món generen situacions de crisi humanitària com a conseqüència dels desplaçaments forçats de la població afectada, aquest tipus de conflictes afecten principalment i amb major cruesa a la població més vulnerable, xiquets, dones, ancians o persones amb diversitat funcional. Moltes d'aquestes persones moren en la seua fugida cap a zones més segures i suposa una flagrant vulneració dels Drets Humans, comportant per a elles un conflicte que s'eternitza de forma despietada i genera la pèrdua de tota confiança en la seua resolució a curt termini, i la deshumanització dels intervinents.

 

Aquests últims dies, l'augment de la conflictivitat en el nord de Síria ens recorda que la situació de crisi humanitària continúa, tant a l'Orient Mitjà com a altres zones del món, i en molts casos de manera silenciada per a l'opinió pública.

La complexitat d'aquests conflictes armats amb múltiples causes interrelacionades, fan necessària una actuació coordinada dels organismes internacionals, els governs i les organitzacions de la societat civil.

 

És per això que el Consell ratifica:

1. el seu compromís en la defensa dels Drets Humans i d'ajuda a les persones refugiades i desplaçades afectades per conflictes, crisis cròniques i desastres a tot el món.

2. el seu compromís de col·laboració en la resolució d'aquests conflictes a través dels instruments de cooperació internacional al desenvolupament, d'ajuda humanitària i mitjançant actuacions d'informació i sensibilització de la ciutadania valenciana sobre la situació.

3. el recolçament de totes aquelles actuacions que s'estan duent a terme en els països receptors de la població refugiada síria (Líban, territoris palestins i Jordània) i, si escau de l'activació dels instruments existents per a donar una resposta d'emergència davant un escenari probable de recrudescència del conflicte.

Peu de pàgina

Font: Oficina del Secretariat del Consell
Data de creació: març 2019
Periodicitat: cada vegada que es produïsca una declaració
Data d'actualització: d'acord amb l'última declaració publicada
Fonament: art. 37.2 del Decret 105/2017, de 28 de juliol, del Consell, de desplegament de la Llei 2/2015, de 2 d'abril (DOGV núm. 8118, de 01.09.2017)