Visualització de contingut web

Declaracions Institucionals

Ací pot consultar les últimes declaracions institucionals del Consell. També pot utilitzar el cercador de declaracions institucionals fetes pel Consell des del 2006 introduint una paraula clau del títol o tema d'interés.

Declaració Institucional de Dol per les Víctimes de COVID-19

Declaració Institucional de Dol per les Víctimes de COVID-19

Órgan: Consell

Data: 17/10/2020
Localitat: Reunió telemàtica

Temes: Dol, victimes, Covid-19 ;


Text:

Declaració Institucional de Dol per les Víctimes de COVID-19

La societat valenciana es troba commocionada pels greus efectes en la salut pública provocats per la Covid-19 a la Comunitat Valenciana, en el conjunt d'Espanya i en els països més colpits per esta pandèmia global.

L'elevat número de víctimes que el coronavirus està deixant a la nostra terra –centenars de persones a la Comunitat Valenciana i milers a tot Espanya– ens ha situat en un escenari desconegut per a les actuals generacions.

La reacció de la societat valenciana ha estat admirable des del primer moment. És un exemple de responsabilitat, esforç i unitat. Des d'aquelles persones més exposades en la lluita contra el virus -com és tot el personal de la sanitat o dels serveis socials-  fins els treballadors, les treballadores i les empreses que estan garantint el funcionament dels serveis públics essencials: cossos i forces de seguretat, serveis d'emergències, alimentació, logística, neteja o farmàcies, entre molts altres.

Tota la ciutadania, a més, ha complit el confinament domiciliari decretat per l'Estat d'Alarma del 14 de març d'una manera immensament majoritària, i està donant una lliçó de gratitud, serenor i esperança eixint cada vesprada a aplaudir al balcó i mantenint viu l'Esperit de les Huit de la Vesprada com a símbol d'unitat i responsabilitat.

Amb tot, la societat valenciana sent, amb profunda tristesa, el dolor i el patiment que està sembrant la pandèmia global de la COVID-19.

Dolor i patiment en les persones que han perdut la vida, en aquelles que estan lluitant per superar la malaltia i, sobretot, en les famílies que han perdut les seues persones estimades amb un final especialment difícil i de soledat per raons de seguretat sanitària.

A aquesta desgràcia –extraordinària en la nostra història, com ho van ser la pesta negra al segle XIV, el còlera en 1885 o l'anomenada "grip espanyola" en 1918– mai serà indiferent la Generalitat Valenciana, que està adoptant mesures i accions per combatre i pal·liar els efectes sanitaris, socials i econòmics de la pandèmia.

Per tot això, per solemnitzar el pesar de tot un poble i de la seua institució d'autogovern, el Consell, a proposta conjunta i prèvia deliberació en la reunió de 17 d'abril de 2020,

 ACORDA

 Primer.- Declarar el dol oficial a tota la Comunitat Valenciana el diumenge 19 d'abril.

Segon.- Com a mostra de respecte, condol i reconeixement per les persones que han perdut la vida a causa de la Covid-19, eixe dia les banderes oficials onejaran a mitja asta en l'exterior dels edificis públics de la Generalitat Valenciana.

Tercer.- Convidar al conjunt de les institucions valencianes a secundar esta mesura i que eixe dia baixen les seues banderes a mitja asta en tots els edificis oficials.

Quart.- Per a recordar a les víctimes d'esta pandèmia i honrar la seua memòria, convocar tres minuts de silenci el diumenge 19 d'abril a les dotze del migdia, moment en què valencians i valencianes podran expressar el seu condol eixint als balcons, en silenci, durant tres minuts.

Cinqué.- Després d'este acte de record enmig de la pandèmia, i una vegada haja sigut superada la crisi sanitària, es decretarà un dol oficial amb un sentit homenatge de record a totes les víctimes i també de suport a les seues famílies, així com per testimoniar l'agraïment de la Generalitat Valenciana a totes les persones que han ajudat a mitigar els efectes de la pandèmia de la Covid-19.

 *************************************************************************************************

[Aquesta declaració institucional es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) num. 8791 bis de 17/04/2020]

https://dogv.gva.es/datos/2020/04/17/pdf/2020_2969.pdf

https://dogv.gva.es/va/resultat-dogv?signatura=2020/2969&L=0

 

 

Peu de pàgina

Font: Oficina del Secretariat del Consell
Data de creació: març 2019
Periodicitat: cada vegada que es produïsca una declaració
Data d'actualització: d'acord amb l'última declaració publicada
Fonament: art. 37.2 del Decret 105/2017, de 28 de juliol, del Consell, de desplegament de la Llei 2/2015, de 2 d'abril (DOGV núm. 8118, de 01.09.2017)