Visualització de contingut web

Declaracions Institucionals

Ací pot consultar les últimes declaracions institucionals del Consell. També pot utilitzar el cercador de declaracions institucionals fetes pel Consell des del 2006 introduint una paraula clau del títol o tema d'interés.

« Ves enrere

Declaració institucional amb motiu del dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones.

Declaració institucional amb motiu del dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones.

Órgan: Consell

Data: 22/11/2019
Localitat: València

Temes: Igualtat; ;


Text:

Declaració institucional amb motiu del dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones

El Consell se suma a la commemoració del dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones i manifesta, en primer lloc, la seua solidaritat, i la del poble valencià, amb les dones víctimes de violència de gènere i les seues famílies, el seu absolut rebuig a les actituds dels agressors i homes que exerceixen qualsevol tipus de violència contra les dones i els seus fills i filles, i interpel·la a tota la societat per acabar amb aquest conflicte social i polític basat en les relacions de dominació patriarcals en les que es sustenta la violència masclista.

 

En el marc del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista, acord que aglutina a tota la societat valenciana democràtica, la Generalitat reitera el seu compromís institucional tant en l'atenció integral a les dones víctimes de violència de gènere i els seus fills i filles com en treballar per a transformar la societat cap a un paradigma feminista a partir de la igualtat d'oportunitats, la cultura de la pau i la no-violència, el reconeixement de la diversitat i la no-discriminació, el foment dels bonstractes en el marc d'unes relacions sanes i igualitàries i una nova relació amb el Planeta i les formes de consum.

 

A més, enguany, la campanya institucional per al 25 de novembre, de la Vicepresidència i conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, amb el lema "Així Sí" busca interpel·lar a la joventut, singularment als joves, amb un reforç positiu dels comportaments igualitaris que transiten cap a masculinitats igualitàries.

 

Per tot això, des del govern valencià ens comprometem:

 

1.         En la lluita per la igualtat d'oportunitats i contra la feminització de l'empobriment, la igualtat salarial i en combatre qualsevol desigualtat per raó de gènere, promoure polítiques que garantisquen la possibilitat d'una vida independent de les dones des de l'alternativa residencial i el dret a l'habitatge, la inserció sociolaboral o el reconeixement de drets com la renda valenciana d'inclusió o la situació de monoparentalitat.

 

2.         La prevenció, coeducació i promoció de la igualtat fonamentada en nous imaginaris col·lectius basats en les relacions saludables, crítiques, igualitàries i plaenteres, amb especial suport tant des de la Xarxa Valenciana d'Igualtat com de la Xarxa Jove de la Generalitat. Així com buscar l'equilibri entre l'esfera pública i privada, reproductiva i productiva, la raó i les emocions, i la coresponsabilitat entre homes i dones.

 

3.         Garantir l'atenció integral a les dones víctimes de violència de gènere i masclista, als seus fills i filles, des de la xarxa pública de la Generalitat i la millor coordinació amb la resta d'administracions públiques i agents que intervenen. I la formació transversal en perspectiva de gènere per als equips professionals.

 

4.         Impulsar l'Estratègia Valenciana contra la Violència Sexual, dins del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, amb l'objectiu d'acabar amb la violència sexual contra les dones i construir un nou marc relacional basat en la coeducació i el dret a la sexualitat. En aquest cas, apostar clarament per l'educació afectiva-sexual des d'edats primerenques.

Peu de pàgina

Font: Oficina del Secretariat del Consell
Data de creació: març 2019
Periodicitat: cada vegada que es produïsca una declaració
Data d'actualització: d'acord amb l'última declaració publicada
Fonament: art. 37.2 del Decret 105/2017, de 28 de juliol, del Consell, de desplegament de la Llei 2/2015, de 2 d'abril (DOGV núm. 8118, de 01.09.2017)