Visualització de contingut web

Declaracions Institucionals

Ací pot consultar les últimes declaracions institucionals del Consell. També pot utilitzar el cercador de declaracions institucionals fetes pel Consell des del 2006 introduint una paraula clau del títol o tema d'interés.

Declaració institucional amb motiu del dia internacional de les famílies:

Declaració institucional amb motiu del dia internacional de les famílies:

Órgan: Consell

Data: 15/05/2020
Localitat: Reunió telemàtica

Temes: Familia, Igualtat ;


Text:

 

Declaració institucional amb motiu del dia internacional de les famílies:

 

El Dia Internacional de les Famílies se celebra el 15 de maig, des del 1994 que ho va proclamar l'Assemblea General de l'ONU. L'objectiu d'aquest dia és crear consciència sobre el seu paper fonamental en la societat, així com amb la finalitat de donar a conèixer les qüestions relatives a les famílies i reflexionar sobre com els afecten els processos socials, econòmics i demogràfics.

 

El Consell manifesta el seu absolut compromís amb la defensa i el suport a les famílies, en un moment a més especialment difícil al qual s'enfronta tothom, la pandèmia de la COVID-19. És per això que en aquests moments es compromet a donar el major suport a les famílies vulnerables, a les qui han perdut els seus ingressos, a les qui tenen descendència de menor edat, a les qui cuiden de persones majors o amb diversitat funcional, a les famílies nombroses, a les famílies monoparentals, en definitiva, a totes aquelles que hui més ho necessiten.

 

La família, i especialment en una societat mediterrània com la nostra, és un dels principals nuclis de suport de totes les persones, on trobem eixa xarxa que ens sosté, que ens cuida i que ens abrigalla quan ho necessitem. La família, en la seua concepció més àmplia i diversa, és la que ve de naixement, d'adopció o acolliment, o la que ve triada per la vida. Les administracions públiques tenim el deure de protegir eixe espai de seguretat, d'afectes i confiança, i a través de diferents mesures, contribuir al fet que siga forta quan més es necessita.

 

Per això, en aquest marc de la COVID-19, el Consell ha posat en marxa una sèrie de mesures que tenen per objectiu que les famílies puguen seguir endavant, continuen mantenint els drets bàsics a l'alimentació sana i a un habitatge digne, a la protecció social de les treballadores i treballadors, ho siguen per compte d'altri o pròpia, al dret a la renda valenciana d'inclusió o a la prestació per dependència, la protecció de la infància i l'adolescència, a l'accés a l'educació fent front a la bretxa digital i, fonamental més ara que mai, a una sanitat pública, universal i gratuïta. Però també a mantindre el reconeixement de tota la diversitat existent, per això hem prorrogat els títols de famílies nombroses i monoparentals, així com els reconeixements de discapacitat.

 

Davant una situació d'incertesa sanitària, social i econòmica, el Consell posarà a les famílies en el centre de les seues polítiques, seran l'eix fonamental sobre el qual pilotarà el gran Acord Social de Reconstrucció que estem iniciant i que comptarà amb la participació de tota la societat, perquè de la mà, les famílies valencianes aconseguim entre totes acabar amb el virus i afrontar les seues conseqüències.

Peu de pàgina

Font: Oficina del Secretariat del Consell
Data de creació: març 2019
Periodicitat: cada vegada que es produïsca una declaració
Data d'actualització: d'acord amb l'última declaració publicada
Fonament: art. 37.2 del Decret 105/2017, de 28 de juliol, del Consell, de desplegament de la Llei 2/2015, de 2 d'abril (DOGV núm. 8118, de 01.09.2017)