Visualització de contingut web

Declaracions Institucionals

Ací pot consultar les últimes declaracions institucionals del Consell. També pot utilitzar el cercador de declaracions institucionals fetes pel Consell des del 2006 introduint una paraula clau del títol o tema d'interés.

 

Font: Oficina del Secretariat del Consell
Data de creació: març 2019
Periodicitat: cada vegada que es produïsca una modificació
Data d'actualització: d'acord amb l'última declaració publicada
Fonament: art. 37.2 del Decret 105/2017, de 28 de juliol, del Consell, de desplegament de la Llei 2/2015, de 2 d'abril (DOGV núm. 8118, de 01.09.2017)

« Ves enrere

Declaració institucional amb motiu del dia internacional de l'Orgull LGTBI

Declaració institucional amb motiu del dia internacional de l'Orgull LGTBI

Órgan: Consell

Data: 28/06/2019
Localitat: València

Temes: LGTBI Diversitat ;


Text:

 

Hui, fa 50 anys, es van produir diverses revoltes en Stonewall (Nova York) per defensar els drets de les persones LGTBI i denunciar la criminalització a la qual estaven sotmeses. Des d'aleshores se celebra per part de les entitats socials, i cada volta per part de més governs i organitzacions públiques, l'Orgull LGTBI per defensar els drets, la llibertat, els afectes i la igualtat de les persones gais, lesbianes, trans, bisexuals i intersexuals.

El govern valencià fou pioner en 2015 en la creació de la Direcció General d'Igualtat en la Diversitat per impulsar tant un marc normatiu avançat com noves polítiques públiques en la línia de defensar els drets de les persones LGTBI i en contra de la seua discriminació. Un impuls que ha permés que tota la societat valenciana en el seu conjunt guanye en drets i llibertats, en protecció pública i reconeixement de la seua diversitat.

A més, enguany, la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) ha decidit que l'any es dedique per visualitzar una doble discriminació que pateixen les persones majors LGTBI, amb el lema "Majors sense armaris: Història, lluita i Memòria". Un homenatge a les persones que van defensar els drets i llibertats dels que hui totes i tots podem gaudir, i els quals hem de seguir defensant, així com reivindicar el dret a la sexualitat i lliure identitat de gènere, orientació sexual i expressió de gènere en totes les etapes vitals.

Per tot això, el Consell, es compromet a seguir desenvolupant la Llei 23/2018, amb l'objectiu de recuperar la memòria LGTBI i d'oferir a les persones majors LGTBI la felicitat i llibertat que mereixen. En la campanya institucional amb motiu del dia de la LGTBIfòbia i dia internacional de l'orgull, retre homenatge a la memòria de les persones que van obrir camí en defensa de la llibertat, del dret a la vida i la igualtat de les persones LGTBI i sensibilitzar davant la situació de discriminació i de soledat que hui encara moltes persones sofreixen per ser LGTBI i majors.