Visualització de contingut web

Declaracions Institucionals

Ací pot consultar les últimes declaracions institucionals del Consell. També pot utilitzar el cercador de declaracions institucionals fetes pel Consell des del 2006 introduint una paraula clau del títol o tema d'interés.

« Ves enrere

Declaració institucional amb motiu del dia internacional contra la LGTBIfòbia

Declaració institucional amb motiu del dia internacional contra la LGTBIfòbia

Órgan: Consell

Data: 15/05/2020
Localitat: Reunió telemàtica

Temes: LGTBI, LGTBIfòbia ;


Text:

 

Declaració institucional amb motiu del dia internacional contra la LGTBIfòbia:

 

El 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia (odi, rebuig, prejudici o discriminació cap a persones lesbianes, gais, bisexuals, trans o amb variacions intersexuals o a qualsevol altra persona per motiu de la seua orientació sexual, identitat de gènere, expressió de gènere, desenvolupament sexual o grup familiar), coincidint amb l'eliminació de l'homosexualitat de les llistes de malalties mentals per part de l'Organització Mundial de la Salut en 1990.

 

El Consell manifesta el seu absolut compromís amb l'eradicació de qualsevol forma de discriminació, odi o violència cap a les persones LGTBI, tant en el nostre territori com a tot el món, on continua havent-hi 68 països en què ser una persona LGTBI està penat, fins i tot en 12 d'ells pot suposar la pena de mort.

 

Enguany, a més, el Consell, en el marc de la crisi social i econòmica conseqüència de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, vol remarcar la seua aposta pel suport als col·lectius més vulnerables dins de la població LGTBI, com són en aquests moments les dones trans, especialment les que exerceixen la prostitució, les persones migrants, adolescents i majors LGTBI. A través de les oficines Orienta de la Generalitat, posades en marxa a l'agost de 2019, havíem detectat una major necessitat d'actuació, suport i assessorament a aquestes realitats. En aquesta crisi la seua vulnerabilitat s'ha tornat extrema, i no sols per la dificultat d'accés a necessitats bàsiques, sinó també per la LGTBIfòbia que pateixen a través de la negació de la seua existència, de la soledat, de l'expulsió d'entorns familiars, dels seus països d'origen, i de la discriminació que pateixen en l'accés a recursos bàsics com un sostre on viure.

 

En el marc d'aquest dia, desgraciadament hem de recordar que fa només dues setmanes vam tindre coneixement d'un vídeo en el qual dos agents de la Policia Local de Benidorm vexaven i humiliaven a una dona trans i migrant, en una actuació que ha indignat a una majoria social. Per això, la Generalitat ha decidit personar-se com a acusació popular en aquest cas, per a defensar, com estableix la Llei 8/2017, de 7 d'abril, de la Generalitat, del reconeixement del dret a la identitat i a l'expressió de gènere en la Comunitat Valenciana, tant els interessos col·lectius de les valencianes i els valencians, com la dignitat de les persones trans.

 

Finalment, el Consell se suma en aquest dia a la línia marcada per les entitats de tota Espanya, que han volgut dedicar 2020 a la visibilització de les dones lesbianes, bisexuals i trans des d'una perspectiva interseccional. Les dones continuen sent les que pateixen les majors dificultats en àmbits com l'accés al treball i en el reconeixement social. Les dones lesbianes i bisexuals s'enfronten també a un doble armari, que té com a conseqüència una major falta de referents. Les dones trans continuen patint la negació de la seua identitat per molts sectors de la població i especialment el vinculat amb l'accés al món laboral. Per això, el Consell continuarà treballant perquè la perspectiva de gènere impregne les polítiques LGTBI que s'estan desenvolupant fruit de la Llei 23/2018, de 29 de novembre, de la Generalitat, d'igualtat de les persones LGTBI.

Peu de pàgina

Font: Oficina del Secretariat del Consell
Data de creació: març 2019
Periodicitat: cada vegada que es produïsca una declaració
Data d'actualització: d'acord amb l'última declaració publicada
Fonament: art. 37.2 del Decret 105/2017, de 28 de juliol, del Consell, de desplegament de la Llei 2/2015, de 2 d'abril (DOGV núm. 8118, de 01.09.2017)