Visualització de contingut web

Declaracions Institucionals

Ací pot consultar les últimes declaracions institucionals del Consell. També pot utilitzar el cercador de declaracions institucionals fetes pel Consell des del 2006 introduint una paraula clau del títol o tema d'interés.

 

Font: Oficina del Secretariat del Consell
Data de creació: març 2019
Periodicitat: cada vegada que es produïsca una modificació
Data d'actualització: d'acord amb l'última declaració publicada
Fonament: art. 37.2 del Decret 105/2017, de 28 de juliol, del Consell, de desplegament de la Llei 2/2015, de 2 d'abril (DOGV núm. 8118, de 01.09.2017)

« Ves enrere

Declaració institucional amb motiu del dia internacional contra la LGTBfòbia.

Declaració institucional amb motiu del dia internacional contra la LGTBfòbia.

Órgan: Consell

Data: 17/05/2019
Localitat: VALÈNCIA

Temes: Diversitat; igualtat; LGTBI ;


Text:

 

El 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia (odi, rebuig, prejudici o discriminació cap a persones lesbianes, gais, bisexuals, trans o amb variacions intersexuals o a qualsevol altra persona per motiu de la seua orientació sexual, identitat de gènere, expressió de gènere, desenvolupament sexual o grup familiar), coincidint amb l'eliminació de l'homosexualitat de les llistes de malalties mentals per part de l'Organització Mundial de la Salut en 1990.

El Consell, en la línia marcada per la Llei 23/2018, de 29 de novembre, de la Generalitat, d'igualtat de les persones LGTBI, aprovada en les Corts Valencianes, sense cap vot en contra, manifesta el seu absolut compromís amb l'eradicació de qualsevol forma de discriminació, odi o violència cap a les persones LGTBI, tant en el nostre territori com a tot el món, on continua havent-hi 70 països en què ser una persona LGTBI està penat, fins i tot en 13 d'ells pot suposar la pena de mort. Enguany, a més, el Consell se suma a aquest dia en la línia marcada per les entitats de tota Espanya, que han volgut dedicar 2019 a la memòria d'una lluita històrica i a la visibilització dels qui van patir la persecució i alhora van lluitar per les llibertats que hui disfrutem fent un país millor, i que hui continuen reivindicant el seu dret a ser i estimar lliurement també quan s'és major. Moltes d'elles van ser assassinades o ens les va arrabassar la pandèmia de la sida. Unes altres, van viure amagades i segueixen en armaris per por del rebuig i la discriminació. I les qui van decidir eixir, mostrar-se tal qual eren, hui estan patint de nou la invisibilització i el rebuig.

Per això el Consell vol enguany,  sota el lema #TrencalEstereotip, rendir un homenatge a eixes persones, recordar les seues històries i els seus assoliments, i donar-les veu perquè ens traslladen les seues reivindicacions actuals, per a sensibilitzar a les institucions i la societat en el seu conjunt davant les situacions de soledat i discriminació que pateixen. En eixe sentit, el Consell es compromet a desenvolupar la Llei 23/2018, amb l'objectiu de recuperar la Memòria LGTBI, i d'oferir a les persones majors LGTBI els graus de llibertat i felicitat que mereixen.