Visualització de contingut web

Declaracions Institucionals

Ací pot consultar les últimes declaracions institucionals del Consell. També pot utilitzar el cercador de declaracions institucionals fetes pel Consell des del 2006 introduint una paraula clau del títol o tema d'interés.

 

Font: Oficina del Secretariat del Consell
Data de creació: març 2019
Periodicitat: cada vegada que es produïsca una modificació
Data d'actualització: d'acord amb l'última declaració publicada
Fonament: art. 37.2 del Decret 105/2017, de 28 de juliol, del Consell, de desplegament de la Llei 2/2015, de 2 d'abril (DOGV núm. 8118, de 01.09.2017)

« Ves enrere

Declaració institucional amb motiu de la situació d'emergència meteorològica per pluges en la Comunitat Valenciana

Declaració institucional amb motiu de la situació d'emergència meteorològica per pluges en la Comunitat Valenciana

Órgan: Consell

Data: 13/09/2019
Localitat: VALÈNCIA

Temes: emergència meteorològica; DANA; gota freda ;


Text:

Declaració institucional amb motiu de la situació d'emergència meteorològica per pluges en la Comunitat Valenciana

La Dana o gota freda que ha colpejat durament la Comunitat Valenciana des de dilluns segueix en fase crítica. És un fenomen que, malgrat ser propi d'esta època de l'any i de la nostra zona de litoral, enguany s'està manifestant amb una especial virulència. No és la primera vegada que els valencians i les valencianes ens enfrontem a un fenomen així i entre tots i totes hem sabut col·laborar i trobar solucions.

 

Però és necessari donar-li a aquest fenomen la importància que mereix, ja que el canvi climàtic està agreujant les conseqüències d'aquest episodis.

 

En les últimes hores s'han desbordat els rius Segura i Clariano al seu pas per diferents municipis com Ontinyent i Orihuela. El temporal ha afectat també altres comarques i nuclis de població costanera, com Dénia, i s'ha procedit al desallotjament i trasllat de les persones afectades.

 

En algunes zones ha plogut en una hora quasi el mateix que en tot un any.

 

A més, la construcció en el passat en zones inundables ha agreujat encara més les conseqüències d'aquest tipus de fenòmens.

 

El Consell s'ha mobilitzat davant aquesta situació i estem supervisant en tot moment i sobre el terreny les zones afectades. Tant el president com les conselleres i consellers que tenen serveis i infraestructures afectades han atés o s'han desplaçat a les zones damnificades. Hem estat amb les persones afectades i hem seguit al seu costat la intranquil·litat provocada per la tempesta i el curs de les aigües. El Consell, a més, expressa el seu suport als alcaldes i alcaldesses que en aquests dies estan patint moments molt difícils junt als seus veïns i veïnes.

 

Des del Centre de Gestió i Seguretat Viària s'està informant puntualment de l'estat de les carreteres, sobretot a la Vall d'Albaida, La Costera i la Vega Baja, que són les més afectades fins al moment.

 

La Generalitat ha desplegat tot els mitjans i recursos possibles i compta amb l'ajuda de la Unitat Militar d'Emergència i altres unitats de l'exèrcit. I, per descomptat, amb els recursos d'ajuntaments i diputacions.

 

Volem agrair als i les professionals de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, policies locals, Policia Nacional, Guàrdia Civil, bombers, personal sanitari i membres de Protecció Civil l'esforç i l'actuació responsable que estan mostrant davant aquesta situació.

 

La prudència és fonamental i per això, des del Consell fem una crida a continuar mantenint-la en un exercici de responsabilitat que la ciutadania de la Comunitat Valenciana ha demostrat en les últimes hores una vegada més.

 

El Consell recorda que la gota freda encara no ha acabat. El fet que no ploga en un moment determinat no significa que el perill haja passat. La crescuda d'un riu o un barranc pot produir-se en qüestió de minuts.

 

El Consell ha estat, està i estarà en tot moment al costat de la població afectada. Ara, i quan haja passada la situació d'emergència. I posarem tots els mitjans per a recuperar la normalitat i perquè les persones que s'han vist desplaçades puguen tornar a les seues llars. El Consell acordarà les mesures necessàries per pal·liar els danys causats, en coordinació amb els ajuntaments i diputacions, el govern d'Espanya i la Unió Europea.

 

El Consell també vol agrair el suport del Govern central, i altres comunitats autònomes, que s'han posat a disposició de la Generaliat, així com traslladar la nostra solidaritat i condol a les famílies de les persones d'altres comunitats també afectades pel temporal, que han perdut la vida o estan patint situacions tant greus com les nostres.

 

Agraïm de cor el treball i la solidaritat demostrat per milers de veïns i veïnes a tants llocs de la Comunitat Valenciana. Elles i ells són la nostra força, el nostre major capital.