Visualització de contingut web

Aliança per al Govern Obert - OGP

Què és l'Aliança per al Govern Obert?

L'Aliança per al Govern Obert (OGP per les seues sigles en anglés) és una xarxa mundial que inclou més de 150 governs (estatals, regionals i locals) i més de 3.000 organitzacions de la societat civil de tots els continents. Es tracta d'un espai d'intercanvi d'experiències i aprenentatges per a la millora de les necessitats en govern obert de forma més eficient i equitativa.

La Comunitat Valenciana i l'OGP

La Comunitat Valenciana ens hem incorporat a OGP Local des del darrer mes de maig. Com a nous membres de l'OGP hem de presentar un pla d'acció que continga les línies de treball i les accions que en permeten la implementació, en matèria de bon govern, participació i transparència.

Díptic

Pla d'Acció

El pla d'acció tindrà una durada de sis mesos i s'ha de codissenyar entre institucions i amb la societat civil, atés que es tracta d'un pla del conjunt del territori valencià.

Les línies de treball del pla giraran al voltant de:

- Transparència i dret a entendre

- Comunitat oberta

- Innovació i cultura del govern obert

Línies de treball per al Pla d'Acció OGP

Presentació Codiseny Pla d'Acció OGP

Participa

Us convidem a fer-nos propostes per a concretar i enriquir les línies estratègiques i possibles actuacions que conformaran el pla d'acció. Aquestes poden emmarcar-se en qualsevol de les línies esmentades, però també en alguna altra o fins i tot encara que no se circumscriguen exactament a les línies de treball plantejades. Podeu enviar-nos les vostres idees i propostes al correu sa_partitrans@gva.es fins al 21 de setembre, de manera que comptem amb aquesta informació abans del començament dels grups de treball amb la ciutadania. Estem convençuts que la vostra participació enriquirà el resultat final. Independentment de les possibles propostes, vos demanem la participació activa en els grups de treball i en el procés de cocreació.

Hem obert un debat en GVA Participa per a que pugues deixar les teues idees i aportacions.

Informa't

A més a més, pots assistir a les sessions de treball, que es realitzaran per tot el territori, agrupades per províncies: una sessió explicativa (online), i una sessió presencial. Posteriorment es durà a terme una sessió conjunta de devolució de resultats.

InscripcióFormulari

Per a més informació sobre el procés, pots contactar-nos a participacion@itacaasc.org

Candidatura de la Generalitat per a l'entrada en la OGP Local - Març 2022

- Expression of Interest 2022 (PDF)

- Letter of Support from Government (PDF)

- Letter of Support from Non-Governmental Stakeholders:

- Consell_Valencià_Joventut (PDF)

- Universities (PDF)

- Esquema de políticas de gobierno abierto de la Conselleria de Participación, Transparencia, Cooperación y Calidad Democrática (PDF)

- Informe sobre l'entrada de la Comunitat Valenciana en el programa local de l'Aliança per al Govern Obert (19.05.2022) (PDF)

Nota de premsa