Visor de contenido web

Declaraciones Institucionales

Aquí puede consultar las últimas declaraciones institucionales del Consell. También puede utilizar el buscador de declaraciones institucionales hechas por el Consell desde el 2006 introduciendo una palabra clave del título o tema de interés.

« Atrás

Declaració institucional sobre processos participatius de la Generalitat

Declaració institucional sobre processos participatius de la Generalitat

Órgano: Consell

Fecha: 07/02/2020
Localidad: Xàbia

Temas: Participació; processos participatius ;


Texto:

Declaració institucional sobre processos participatius de la Generalitat.

 

Mai abans els polítics en general, els partits polítics i la política havien estat considerats el segon principal problema per a la ciutadania. Les dades que mostra el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) apunten a una xifra rècord als mesos de novembre i desembre de 2019, amb més d'un 45% de persones que assenyalen este problema com un dels principals de l'Estat, només per davall de l'atur.

 

En aquest context, i amb l'objectiu de reduïr la desafecció política i la manca de confiança en els representants públics, el Consell ha de promoure de forma transversal els principis i els valors del govern obert fonamentats en la participació ciutadana i en la transparència, posant a disposició dels valencians i de les valencianes els instruments necessaris perquè siguen escoltats, informats i formats perquè formen part de la presa de decisions polítiques en les millors condicions possibles. El Govern no ha de tindre l'exclusivitat del tractament dels assumptes públics, sinó que ha de facilitar al màxim els instruments que permeten a la ciutadania influir, condicionar i codissenyar les polítiques públiques. Aquest compromís de qualitat democràtica i bon govern, està inclòs en l'agenda política del Consell.

 

El Consell ha realitzat un diagnòstic inicial de la situació dels òrgans i eines de participació ciutadana actualment vigents, i aquesta tasca primordial no pot esgotar-se en si mateixa sinó que exigeix una acció política de futur, decidida i transversal.

 

Per tot això, el Consell declara el seu compromís:

·        En dotar la ciutadania de recursos útils i eficients per a la seua participació en els processos de definició de polítiques públiques i de pressa de decisions, i enngegar progressivament processos participatius en totes les àrees d'acció de la Generalitat; i

·        En promoure la cultura participativa com a vertebradora de l'expressió de la ciutadania valenciana, que és plural, dialogant i tolerant.

 

Pie de página

Fuente: Oficina del Secretariado del Consell
Fecha de creación: marzo 2019
Periodicidad: cada vez que se produzca una declaración
Fecha de actualización: de acuerdo con la última declaración publicada
Fundamento: art. 37.2 del Decreto 105/2017, de 28 de julio, del Consell, de desarrollo de la Ley 2/2015, de 2 de abril (DOGV núm. 8118, de 01.09.2017)