Visor de contenido web

Declaraciones Institucionales

Aquí puede consultar las últimas declaraciones institucionales del Consell. También puede utilizar el buscador de declaraciones institucionales hechas por el Consell desde el 2006 introduciendo una palabra clave del título o tema de interés.

« Atrás

Declaració institucional amb motiu dels 30 anys de la cooperació valenciana

Declaració institucional amb motiu dels 30 anys de la cooperació valenciana

Órgano: Consell

Fecha: 21/12/2018
Localidad: VALÈNCIA

Temas: Cooperació. ;


Texto:

Declaració institucional amb motiu dels 30 anys de la cooperació valenciana

 

Fa tres dècades, la societat valenciana va assumir un compromís amb la cooperació internacional al desenvolupament que va nàixer en 1989 amb el nom de Programa Nord-Sud, en la lluita contra la pobresa, i l'impuls al desenvolupament humà sostenible sense deixar ningú al marge.

El Decret 48/1989, de 4 d'abril, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual es crea la Comissió Executiva per a l'aplicació del Programa de cooperació amb països en vies de desenvolupament, recull que la solidaritat i la interdependència econòmica, social, cultural i mediambiental entre els països del Nord i del Sud és tan manifesta que o es construeix un futur comú o no hi haurà futur.

 

En aquests 30 anys, la societat valenciana i les institucions públiques que la representen, compromesos amb els sectors socials més desfavorits dels països i pobles estructuralment empobrits, han realitzat accions solidàries que han tingut com a finalitat contribuir a millorar les condicions de vida de les poblacions en situació de major vulnerabilitat en el món.

 

En aquest temps la societat civil de la Comunitat Valenciana, a través de les seues organitzacions no governamentals de desenvolupament (ONGD) i els altres agents de la cooperació valenciana, ha estat sempre present, mitjançant multitud de programes projectes i actuacions, en l'atenció a la satisfacció de les necessitats bàsiques de les poblacions més necessitades promovent la defensa dels Drets Humans, afavorint el seu desenvolupament humà i el gaudi de la llibertat per a viure la vida que valoren, sense que ningú es quede arrere.

 

Aquesta solidaritat dels ciutadans i les ciutadanes valencians i el treball conjunt dels diversos actors de la Cooperació Valenciana al Desenvolupament és sens dubte el major actiu de la Comunitat Valenciana.

 

Per tot això, la celebració del 30 aniversari ha de servir no solament per fer valdre el treball realitzat, sinó per a consolidar una política pública de cooperació valenciana al desenvolupament que se situe en el centre de l'agenda política de la Generalitat.

 

Hui estem davant una cooperació multifactor, en la qual el conjunt d'actors del sistema de cooperació valencià constitueix un dels millors actius de cara a l'objectiu d'impulsar de la manera més eficaç la consecució en 2030 dels objectius de desenvolupament sostenibles aprovats en 2015 per Nacions Unides. Per a això, l'experiència i especialitat dels diferents agents de la cooperació valenciana, les ONGD, les universitats públiques valencianes, el conjunt del sector privat empresarial, les organitzacions sindicals i la societat civil en el seu conjunt cal que sumen forces, perquè en un món globalitzat com l'actual, la cooperació al desenvolupament ha d'estar present en el conjunt de polítiques.

 

El Consell commemorarà al llarg de l'any 2019 els 30 anys de la cooperació valenciana, mitjançant diversos actes de comunicació i visibilització en els quals la societat valenciana s'acoste als assoliments aconseguits a través del seu esforç solidari.

 

Pie de página

Fuente: Oficina del Secretariado del Consell
Fecha de creación: marzo 2019
Periodicidad: cada vez que se produzca una declaración
Fecha de actualización: de acuerdo con la última declaración publicada
Fundamento: art. 37.2 del Decreto 105/2017, de 28 de julio, del Consell, de desarrollo de la Ley 2/2015, de 2 de abril (DOGV núm. 8118, de 01.09.2017)