Visor de contenido web

Declaraciones Institucionales

Aquí puede consultar las últimas declaraciones institucionales del Consell. También puede utilizar el buscador de declaraciones institucionales hechas por el Consell desde el 2006 introduciendo una palabra clave del título o tema de interés.

« Atrás

Declaració institucional amb motiu del dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones.

Declaració institucional amb motiu del dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones.

Órgano: Consell

Fecha: 22/11/2019
Localidad: València

Temas: Igualtat; ;


Texto:

Declaració institucional amb motiu del dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones

El Consell se suma a la commemoració del dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones i manifesta, en primer lloc, la seua solidaritat, i la del poble valencià, amb les dones víctimes de violència de gènere i les seues famílies, el seu absolut rebuig a les actituds dels agressors i homes que exerceixen qualsevol tipus de violència contra les dones i els seus fills i filles, i interpel·la a tota la societat per acabar amb aquest conflicte social i polític basat en les relacions de dominació patriarcals en les que es sustenta la violència masclista.

 

En el marc del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista, acord que aglutina a tota la societat valenciana democràtica, la Generalitat reitera el seu compromís institucional tant en l'atenció integral a les dones víctimes de violència de gènere i els seus fills i filles com en treballar per a transformar la societat cap a un paradigma feminista a partir de la igualtat d'oportunitats, la cultura de la pau i la no-violència, el reconeixement de la diversitat i la no-discriminació, el foment dels bonstractes en el marc d'unes relacions sanes i igualitàries i una nova relació amb el Planeta i les formes de consum.

 

A més, enguany, la campanya institucional per al 25 de novembre, de la Vicepresidència i conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, amb el lema "Així Sí" busca interpel·lar a la joventut, singularment als joves, amb un reforç positiu dels comportaments igualitaris que transiten cap a masculinitats igualitàries.

 

Per tot això, des del govern valencià ens comprometem:

 

1.         En la lluita per la igualtat d'oportunitats i contra la feminització de l'empobriment, la igualtat salarial i en combatre qualsevol desigualtat per raó de gènere, promoure polítiques que garantisquen la possibilitat d'una vida independent de les dones des de l'alternativa residencial i el dret a l'habitatge, la inserció sociolaboral o el reconeixement de drets com la renda valenciana d'inclusió o la situació de monoparentalitat.

 

2.         La prevenció, coeducació i promoció de la igualtat fonamentada en nous imaginaris col·lectius basats en les relacions saludables, crítiques, igualitàries i plaenteres, amb especial suport tant des de la Xarxa Valenciana d'Igualtat com de la Xarxa Jove de la Generalitat. Així com buscar l'equilibri entre l'esfera pública i privada, reproductiva i productiva, la raó i les emocions, i la coresponsabilitat entre homes i dones.

 

3.         Garantir l'atenció integral a les dones víctimes de violència de gènere i masclista, als seus fills i filles, des de la xarxa pública de la Generalitat i la millor coordinació amb la resta d'administracions públiques i agents que intervenen. I la formació transversal en perspectiva de gènere per als equips professionals.

 

4.         Impulsar l'Estratègia Valenciana contra la Violència Sexual, dins del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, amb l'objectiu d'acabar amb la violència sexual contra les dones i construir un nou marc relacional basat en la coeducació i el dret a la sexualitat. En aquest cas, apostar clarament per l'educació afectiva-sexual des d'edats primerenques.

Pie de página

Fuente: Oficina del Secretariado del Consell
Fecha de creación: marzo 2019
Periodicidad: cada vez que se produzca una declaración
Fecha de actualización: de acuerdo con la última declaración publicada
Fundamento: art. 37.2 del Decreto 105/2017, de 28 de julio, del Consell, de desarrollo de la Ley 2/2015, de 2 de abril (DOGV núm. 8118, de 01.09.2017)