Visor de contenido web

Declaraciones Institucionales

Aquí puede consultar las últimas declaraciones institucionales del Consell. También puede utilizar el buscador de declaraciones institucionales hechas por el Consell desde el 2006 introduciendo una palabra clave del título o tema de interés.

« Atrás

Declaració institucional amb motiu del dia internacional de l'Orgull LGTBI

Declaració institucional amb motiu del dia internacional de l'Orgull LGTBI

Órgano: Consell

Fecha: 28/06/2019
Localidad: València

Temas: LGTBI Diversitat ;


Texto:

 

Hui, fa 50 anys, es van produir diverses revoltes en Stonewall (Nova York) per defensar els drets de les persones LGTBI i denunciar la criminalització a la qual estaven sotmeses. Des d'aleshores se celebra per part de les entitats socials, i cada volta per part de més governs i organitzacions públiques, l'Orgull LGTBI per defensar els drets, la llibertat, els afectes i la igualtat de les persones gais, lesbianes, trans, bisexuals i intersexuals.

El govern valencià fou pioner en 2015 en la creació de la Direcció General d'Igualtat en la Diversitat per impulsar tant un marc normatiu avançat com noves polítiques públiques en la línia de defensar els drets de les persones LGTBI i en contra de la seua discriminació. Un impuls que ha permés que tota la societat valenciana en el seu conjunt guanye en drets i llibertats, en protecció pública i reconeixement de la seua diversitat.

A més, enguany, la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) ha decidit que l'any es dedique per visualitzar una doble discriminació que pateixen les persones majors LGTBI, amb el lema "Majors sense armaris: Història, lluita i Memòria". Un homenatge a les persones que van defensar els drets i llibertats dels que hui totes i tots podem gaudir, i els quals hem de seguir defensant, així com reivindicar el dret a la sexualitat i lliure identitat de gènere, orientació sexual i expressió de gènere en totes les etapes vitals.

Per tot això, el Consell, es compromet a seguir desenvolupant la Llei 23/2018, amb l'objectiu de recuperar la memòria LGTBI i d'oferir a les persones majors LGTBI la felicitat i llibertat que mereixen. En la campanya institucional amb motiu del dia de la LGTBIfòbia i dia internacional de l'orgull, retre homenatge a la memòria de les persones que van obrir camí en defensa de la llibertat, del dret a la vida i la igualtat de les persones LGTBI i sensibilitzar davant la situació de discriminació i de soledat que hui encara moltes persones sofreixen per ser LGTBI i majors.

Pie de página

Fuente: Oficina del Secretariado del Consell
Fecha de creación: marzo 2019
Periodicidad: cada vez que se produzca una declaración
Fecha de actualización: de acuerdo con la última declaración publicada
Fundamento: art. 37.2 del Decreto 105/2017, de 28 de julio, del Consell, de desarrollo de la Ley 2/2015, de 2 de abril (DOGV núm. 8118, de 01.09.2017)