Visor de contenido web

Declaraciones Institucionales

Aquí puede consultar las últimas declaraciones institucionales del Consell. También puede utilizar el buscador de declaraciones institucionales hechas por el Consell desde el 2006 introduciendo una palabra clave del título o tema de interés.

« Atrás

Declaració institucional amb motiu del dia internacional de l'Orgull LGTBI

Declaració institucional amb motiu del dia internacional de l'Orgull LGTBI

Órgano: Consell

Fecha: 22/06/2023
Localidad: València

Temas:


Texto:

Fa quasi 54 anys, es va iniciar a Nova York la revolta de Stonewall, una sèrie de manifestacions espontànies en protesta contra una batuda policial que va tindre lloc el 28 de juny de 1969 en el pub Stonewall Inn. Uns disturbis que van impulsar en tot el món la lluita del moviment LGBTI+ contemporani, en favor de la normalització social de la diversitat sexual i l'erradicació de la LGTBIfòbia, el reconeixement i protecció dels drets, llibertats, igualtat i vides de les persones lesbianes, gais, bisexuals, trans, intersexuals i més, en contra la seua discriminació, persecució i repressió. Una data i una lluita que es recorda cada any, en el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI.

Fa 8 anys, en 2015, el Consell va ser pioner en la creació de la Direcció General d'Igualtat en la Diversitat per impulsar un marc normatiu i implementar unes polítiques públiques per a defensar els drets de les persones LGTBI i en contra de la seua discriminació i LGTBIfòbia.

Fa 6 anys, les Corts Valencianes van aprovar la Llei 8/2017, de 7 d'abril, de la Generalitat, integral del reconeixement del dret a la identitat i a l'expressió de gènere a la Comunitat Valenciana. I fa 4 anys, aprovaren la Llei 23/2018, de 29 de novembre, de la Generalitat, d'igualtat de les persones LGTBI.

El govern valencià, les Corts Valencianes i la societat valenciana hem avançat conjuntament per a fer de la Comuntitat Valenciana una terra que ha abraçat i protegit la diversitat social, familiar i sexual, i especialment els col·lectius i les persones més vulnerables i vulnerades.

No obstant això, enguany, la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuals i més, una ONG que agrupa més de 50 entitats LGTBIQ+, davant les amenaces i atacs de sectors reaccionaris, ha decidit canviar el lema de la manifestació estatal pel de "Pels nostres drets. Per les nostres vides. Amb orgull!"

I Lambda, col·lectiu LGTBI+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, que organitza i convoca la manifestació de l'Orgull del pròxim dissabte 24 de juny a València, amb el lema «Orgull de totes, drets per a totes», ha manifestat que "els drets del col·lectiu LGTBI+ han de ser respectats. Pretendre retallar-los no és admissible".

Per tot això, el Consell vol manifestar el seu convenciment de que: la voluntat  majoritària de la societat valenciana és no només mantenir el grau de respecte als drets humans i en concret dels drets de les persones LGTBI aconseguits aquests anys sinó també consolidar-los i avançar en els temes pendents; el deure de les institucions valencianes és garantir els drets de totes les persones, sense distinció i amb independència de la seua orientació sexual o identitat o expressió de gènere; que el pròxim govern ha de mantindre el mateix nivell d'interlocució i acord amb el moviment associatiu LGTBI així com garantir els serveis públics d'atenció a disposició de la ciutadania LGTBI i les seues famílies i entorn.

La Comunitat Valenciana no pot convertir-se en una terra franca per a la LGTBIfòbia. La Comunitat Valenciana ha de seguir sent una terra de drets, respecte i igualtat.

 

Pie de página

Fuente: Oficina del Secretariado del Consell
Fecha de creación: marzo 2019
Periodicidad: cada vez que se produzca una declaración
Fecha de actualización: de acuerdo con la última declaración publicada
Fundamento: art. 37.2 del Decreto 105/2017, de 28 de julio, del Consell, de desarrollo de la Ley 2/2015, de 2 de abril (DOGV núm. 8118, de 01.09.2017)