Visor de contenido web

Declaraciones Institucionales

Aquí puede consultar las últimas declaraciones institucionales del Consell. También puede utilizar el buscador de declaraciones institucionales hechas por el Consell desde el 2006 introduciendo una palabra clave del título o tema de interés.

« Atrás

Declaració institucional amb motiu del dia internacional de l'Orgull LGTBI

Declaració institucional amb motiu del dia internacional de l'Orgull LGTBI

Órgano: Consell

Fecha: 26/06/2020
Localidad: VALÈNCIA

Temas: Igualtat, LGTBI ;


Texto:

Declaració institucional amb motiu del dia internacional de l'Orgull LGTBI:

 

El dia de L'Orgull LGTBI es commemoren les revoltes en Stonewall (Nova York) per defensar els drets de la comunitat de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals (LGTBI) i denunciar la criminalització a la qual estaven sotmeses. Des d'aleshores se celebra cada vegada en més llocs del món per defensar els drets, la llibertat, els afectes i la igualtat de les persones LGTBI.

Enguany es compleixen 15 anys de l'aprovació del matrimoni igualitari, una fita històrica que situà a Espanya com un referent en el reconeixement de la igualtat, que es confirmà dos anys després amb l'aprovació de la Llei d'identitat de gènere. En l'àmbit autonòmic, des de 2015 hem posat en marxa un marc normatiu avançat com noves polítiques públiques en la línia de defensar els drets de les persones LGTBI i en contra de la seua discriminació. Un impuls que ha permès que tota la societat valenciana en el seu conjunt guanye en drets i llibertats, en protecció pública i reconeixement de la seua diversitat. Una terra que abraça la diversitat i es mostra al món sense complexos, com mostra la campanya institucional que s'ha realitzat enguany.

No podem oblidar la situació especial que vivim enguany, en el marc de la crisi social i econòmica conseqüència de la crisi sanitària provocada per la COVID-19. El Consell vol remarcar la seua aposta pel suport als col·lectius més vulnerables dins de la població LGTBI, com són en aquests moments les dones trans, especialment les que exerceixen la prostitució, les persones migrants, adolescents i majors LGTBI.

A més, el Consell se suma en aquest dia en la línia marcada per les entitats de tota Espanya, que han volgut dedicar 2020 a la visibilització de les dones lesbianes, bisexuals i trans des d'una perspectiva interseccional. Les dones continuen sent les que pateixen les majors dificultats en àmbits com l'accés al treball i en el reconeixement social. Les dones lesbianes i bisexuals s'enfronten també a un doble armari, que té com a conseqüència una major falta de referents. Les dones trans continuen patint la negació de la seua identitat per molts sectors de la població i especialment el vinculat amb l'accés al món laboral.

Per tot això, el Consell, es compromet a seguir desenvolupant la Llei 8/2017, de 7 d'abril, de la Generalitat, integral del reconeixement del dret a la identitat i l'expressió de gènere a la Comunitat Valenciana, i la Llei 23/2018, de 29 de novembre, de la Generalitat, d'igualtat de les persones LGTBI, treballant perquè la perspectiva de gènere impregne totes les accions del govern, i també les polítiques LGTBI.

Pie de página

Fuente: Oficina del Secretariado del Consell
Fecha de creación: marzo 2019
Periodicidad: cada vez que se produzca una declaración
Fecha de actualización: de acuerdo con la última declaración publicada
Fundamento: art. 37.2 del Decreto 105/2017, de 28 de julio, del Consell, de desarrollo de la Ley 2/2015, de 2 de abril (DOGV núm. 8118, de 01.09.2017)