Visor de contenido web

Declaraciones Institucionales

Aquí puede consultar las últimas declaraciones institucionales del Consell. También puede utilizar el buscador de declaraciones institucionales hechas por el Consell desde el 2006 introduciendo una palabra clave del título o tema de interés.

« Atrás

Declaració de 2010 com "any Miguel Hernández"

Declaració de 2010 com "any Miguel Hernández"

Órgano: Consell

Fecha: 28/05/2010
Localidad: VALÈNCIA

Temas: Cultura; Miguel Hernández; any ;


Texto:

 

            Miguel Hernández Gilabert va nàixer a Orihuela el dia 30 d'octubre de 1910 i va morir en 1942. Inscrit en la denominada "Generació del 27", va arribar a ser un dels principals poetes de la llengua castellana i una de les aportacions més exímies de la nostra terra a la literatura universal. Enguany, per tant, coincidix amb el centenari del seu naixement.

            Conscients de la importància de la figura i de l'obra lírica de l'escriptor Les Corts van aprovar sengles Resolucions, el 8 de febrer de 2007 i el 22 d'abril de 2010, instant al Consell a honrar la seua memòria, declarant l'any 2010 com "Any Miguel Hernández de la Comunitat Valenciana".

            Tenint en compte els pronunciaments esmentats el Consell, sensible de la celebració de l'efemèride  i del significat del llegat del poeta oriolà a les lletres universals, pretén honrar la memòria del poeta Miguel Hernández, a través de quantes accions contribuïsquen a la difusió de la seua vida i obra.

            A proposta de la Consellera de Cultura y Deporte, el Consell [declara] a proposta de Les Corts, l'any 2010 "Any Miguel Hernández de la Comunitat Valenciana", a fi d'impulsar al màxim les activitats commemoratives del naixement del poeta, i participar en les iniciatives que s'organitzen per a promoure l'estudi i la difusió de la vida i obra de Miguel Hernández.

Pie de página

Fuente: Oficina del Secretariado del Consell
Fecha de creación: marzo 2019
Periodicidad: cada vez que se produzca una declaración
Fecha de actualización: de acuerdo con la última declaración publicada
Fundamento: art. 37.2 del Decreto 105/2017, de 28 de julio, del Consell, de desarrollo de la Ley 2/2015, de 2 de abril (DOGV núm. 8118, de 01.09.2017)